Jantje Beton collecte 8 t/m 13 maart 2021

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

 

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

 

De Scouting in Badhoevedorp kiest ervoor om dit jaar niet huis-aan-huis te collecteren. Maar de donaties hebben we wel hard nodig. Daarom collecteren onze leden dit jaar digitaal. Kijk op https://jantjebeton.digicollect.nl/collectebussen en zoek de collectebus van één van onze leden die digitaal collecteren (zoek bij alle collectebussen op Leeghwater).

 

Maar u kunt ook doneren aan Jantje Beton via onderstaande QR-code of via de link https://mii.io/c/jantje-beton-collecte?p=43143414 

 

Alvast bedankt namens Jantje Beton

Doneer via iDEAL

Scan of klik op de QR-code